onsdag 23. mars 2011

Vil du bli med i hagen? Del 2

I går fikk du bli med en liten tur i hagen, og her kommer siste del av omvisningen:)Om vi går opp trappen fra nedre del av hagen, så kommer vi opp til plattingen utenfor soverommet.


Her er det fint å nyte ettermiddagskaffen:) Restene etter en stor tuja vi fjernet i fjor, står fortsatt. Jeg har planer om noen klatrende vekster oppover denne stammen. Bak trestammen ser du litt av materiallageret til min morfar. Ikke akkurat et vakkert syn, men jeg håper vi kan få fjernet det snart.

Finere er heller synet av den vesle dammen ved siden av plattingen


Her er det fint å sette tørste planter om sommeren!


Nedefor plattingen befinner et av vårens store prosjekter seg:


Det  er et gjengrodd bed som jeg skal prøve å få ordnet opp i. Planene er ikke helt klare ennå, så vi får se hva jeg finner på!

Bak uthuset er det en del av hagen som kommer til å trenge mye kjærlighet, omsorg og arbeid fremover! Til venstre her ser du grisehuset som jeg vil ha høner i. Mer om disse planene kan du lese  i dette innlegget.I den nederste delen av hagen er det en liten skog av rips- og solbærbusker. De trenger en kraftig beskjæring. Ved siden av bærbuskene, er den lille "kjøkkenhagen". Jeg skriver det i anførselstegn, for det er ikke så veldig imponerende foreløpig. Her har min mormor plantet rabarbra og gressløk. Planen er å utvide og få en stor og flott kjøkkenhage! Her er vi ved enden av hagen. Her skal jeg lage meg en liten kompostbinge. Her står også en stakkars syrin som strever med å blomstre i skyggen. Jeg håper jeg klarer å ta en stikling av den, og plante denne et mer solrikt sted. Syriner er noe av det flotteste jeg vet om:)

Da har du fått en omvisning i hagen min. Kan jeg få se din? 


Cathrine

9 kommentarer:

 1. Du må gerne se min have - når jeg får ryddet op :)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å se prosjektene dine ettersom de skrider fram, den dammen likte jeg veldig godt, ser helt naturlig ut, er den det eller er den konstruert? Tenk å ha et slikt vannfall i hagen.Drømmer om det på Solbakkjen , vet ikke helt hvordan jeg skal få det til. Har et gammelt innlegg fra november i fjor som viser dammen hvis du er interesert.

  SvarSlett
 3. Jättekul att se!Tack för rundvandringen.Lyckos dig som har en sån fin naturlig vattenkälla på tomten!O många möjligheter till att plantera!
  KRAM från mig!

  SvarSlett
 4. Spændende, spændende sted du bor. Sikke en udsigt! Kæmpeflot! Der må være helt vidunderligt om sommeren.

  SvarSlett
 5. Efter et par dages fravær er jeg lige blevet opdateret med alle de skønne billeder fra din have. Sikke en fantastisk udsigt og spændende med de forskellige niveauer i haven. Tænker, at det må være hårdt at arbejde i haven.
  Glæder mig meget til at se, hvordan haven ændrer sig i løbet af året.
  Og ved du hvad, Cathrine...mine frø fra dig spirer. Jeg har en lille norsk have i min stue. Det er virkelig spændende, og jeg håber virkelig, at det ender med masser af hvide løvemund i min have til sommer.
  Forårshilsner fra
  Dorthe Christina

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hyggelige kommentarer, alle sammen:) Vi har fin utsikt, det er vi veldig fornøyd med! Vi har derimot ikke alltid så mye sol som vi kunne ønsket oss:) Her er i alle fall mye jobb fremover, håper jeg kan vise noen fine bilder etter hvert:)

  November-symra: Jeg har sett på dammen din:) Veldig fin! Vår dam er helt "naturlig", samme med bekken (vi kaller det bekken, men vannfall var vel kanskje en mer korrekt betegnelse:))

  SvarSlett
 7. Heihei..
  Her er jeg på rett blogg. Beklager surret...

  Fin etasjemose :D

  SvarSlett
 8. Oj for et flott vannfall du har, jeg er ikke misunnelig i det hele tatt.
  Spennende hage du har, og takk for hyggelig kommentar i bloggen min.

  SvarSlett
 9. Ååååh, vilken fantastisk trädgård du har! Vilka möjligheter! och all den stenen! Jag blir nästan lite avundsjuk, jag älskar ju murar och berg. För att inte tala om den utsikten du har!

  SvarSlett