mandag 28. februar 2011

Grisehus

I hagen vår har vi både et stort vedskjul og ved siden av, et gammelt grisehus. Her hadde min oldefar for mange år siden både griser og et lite lam.
I dag er det fylt med materialer og redskaper av alle slag. Jeg drømmer om å fylle dette huset med både høns og angorakaniner. Jeg er usikker på om dette er en god kombinasjon. Er det noen som vet om høns og kaniner kan bo sammen? Tanken er selvsagt å ha høner for eggenes skyld, men jeg har også lest at høns er gode på ugressplukking. Det er jo ingen ulempe! Så lenge de klarer å skille mellom blomster man vil ha og ugress man ikke ønsker! Her aner jeg et mulig problem...


Angorakaninene vil jeg selvsagt ha for ullens skyld. Jeg har så lyst til å lære meg å spinne! Jeg så et innslag på Norge Rundt i vinter (21.01.11) som satte i gang disse tankene hos meg. Damen som hadde angorakaniner fikk ca. 2 kilo angoraull pr kanin pr år. Ullen ble spunnet til det lekreste garn som hun strikket enda lekrere strikkeplagg av. Siden jeg er over middels interessert i strikking, kjente jeg at denne ideen tiltalte meg! I tillegg er jo dyrene er fine innslag i hagen også!Jeg tror det kan bli riktig så idyllisk!

Cathrine

2 kommentarer:

  1. Velkommen i Blogland. Jeg vil også gerne følge din blog - den ser fin ud :)

    Jeg ved intet om høns og angorakaniner, men det er et skønt grisehus du har.

    SvarSlett
  2. Tillykke med din fine blog. Jeg har også høns og kaniner, de er bare så hyggelige! :)

    SvarSlett