søndag 27. mars 2011

Når vårlengsel fører til trøsteshopping...

...blir gjerne resultatet noe sånt som dette:


Fredagens snøfall førte til et anfall av trøsteshopping. Jeg fikk lyst til å prøve noe nytt. Jeg har nemlig aldri prøvd forspiring av knoller før. Liatrisen og Dahliaene skal i mitt lilla bed. Dicentraen skal i mitt hvite skyggebed. Jeg har også sådd denne fra frø, men den har ennå ikke spirt. Jeg tviler vel egentlig på om jeg får den til. Nå skal den få seg en omgang i kjøleskapet, så få vi se!


Liatrisknollene tar seg et bad

 Liatrisene ble lagt i vann noen timer og så lagt i potter med jord. Enkelt og greit! Denne ser man jo lett "opp og ned" på!  Så var det dicentraens tur. Da måtte jeg le, for hva er opp og ned på røttene der da? De så jo like ut i begge ender! 

Dicentra spectabilis 'Alba'

 Ikke de beste bildene, dessverre. Jeg måtte studere dem nøye uten at det gjorde meg noe særlig klokere. De ble i alle fall puttet i pottene, så får vi se. Ser for meg at jeg må ut og kjøpe "ferdige" stauder snart uansett;)Ellers har jeg fått priklet klokkerankene, håper virkelig det går bra. De hadde jo fått så lange røtter! Ingen god følelse å ruske opp i slikt! (Jada, jeg ser at jeg bør vaske vinduene mine snart!)Dette er min første omgang med lilla klokkeranker som ble sådd den 21.02.11. Omgang nr. 2 med lilla og hvite ble sådd den 14.03.11 og spirte med rekordfart! Det var frøene jeg hadde kjøpt hos Vild med blomster. Ingen tvil om at det har vært ferske frø av ypperste kvalitet!  

Ønsker deg en fin søndag!


Cathrine

10 kommentarer:

 1. Hvor sjovt med liatris-knoldene :-) Håber du har fået lagt dem rigtig, så du kan få glæde af dem til sommer.
  Hvide løjtnantshjerter (dicentra) er en skøn staude, som du ganske sikker bliver glad for :-)

  Ha' en fortsat dejlig søndag :-)

  SvarSlett
 2. Den hvide løjtnantshjerte er den tidligste her hos mig...fin og stolt står den i det hvide (sol)bed og trækker opmærksomhede til sig...mere end smuk.

  SvarSlett
 3. Trøste-shopping er gøy. Spennende med løk - lykke til med de. Klokkerankene ser veldig fine ut, så dette blir nok bra! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Spennende å prøve noe nytt, håper knollene spirer og gir deg like fine blomster som på pakningsbildene! Kjenner meg igjen i vårlengsel og hagesyke, jeg kjøpte noen potter løkplanter i går og bare VENTER på at snøen skal forsvinne...

  SvarSlett
 5. Klokt att du köpte löjtnandshjärta!Men vad svårt att se vad som är upp o ner...hoppas det vart rätt!
  KRAM från mig!

  SvarSlett
 6. Jeg syntes også at trøste-shopping er helt på sin plads i dette tilfælde, og nogle herlige planter du har købt. Det hvide løjtnantshjerte er jo pragtfuld og en skøn dahlia, så tillykke med købene. :o)

  SvarSlett
 7. Trøsteshopping? Jeg synes, at det er helt fornuftige indkøb. Jeg har sået hvide løjtnanshjerter, og er ret spændt på resultatet.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlett
 8. Så spennende med blomsterknoller! Jeg har bare prøvd Dhalia fra knoller, og de ble flotte!
  Klokkeranke har jeg sådd for første gang, og nå er de i ferd med å løfte hodet fra jorden! Bare nakkene deres er å se foreløpig! Gleder meg til de kommer helt opp!
  Dine var jo flotte!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 9. Oi, fikk du kjøpt Liatris som knoll? Det var jeg ikke klar over. Har den i feriehagen, men kan godt tenke meg flere. Forstår at jeg må sjekke knoller neste gang jeg er på hagesenter. God søndag kveld!

  SvarSlett
 10. Jada, Bille! Det var til og med den rimeligste:) Tror jeg fikk pakken for kr 29. Tenkte faktisk det samme i sted...tror jeg vil ha flere av den. Mulig det blir mer trøsteshopping de neste dagene;)

  SvarSlett