søndag 6. mars 2011

Barn og hageglede!

Som mor er jeg så klart opptatt av at mine små skal bli ordentlige og skikkelige mennesker. Man legger mye tid og arbeid i den daglige oppdragelse. I tillegg forsøker en å styre dem i retning av sunne aktiviteter som skal fremme deres fysiske og mentale helse. Man forsøker å stimulere intellektet i form av ulike opplevelser, spill, bøker osv.

Jeg har også et ønske om at mine barn skal sette pris på hage og hagearbeid. Derfor inkluderer jeg dem i planlegging av hagen.De får bli med på frøkjøp og velge noen planter vi skal så. I tillegg er de med på såing, prikling og utplanting. De får hver sine potter som de følger spent med på.  Slik skjønner barna  at maten kommer fra jorda og ikke fra butikken!
I fjor valgte de hver sine blomsterfrø de ville så. Gutten min valgte tusenfryd og jenta valgte middagsblomst. Gode valg, for det var disse som gjorde mest ut av seg i hagen!

Min datters fine middagsblomster krangler om plassen i bedet!

Hver sin tomatplante hadde de også i fjor. Da kjøpte vi ferdigplanter, mens i år har vi sådd to forskjellige typer. Sukkererter synes ungene også er veldig kjekke å så for de spirer så fort og så kommer det masse, masse belger med små erter i. Ungene spiser det som om det skulle være godteri! Jeg har alltid sådd vanlige gule og grønne erter og det funker fint!


I fjor kjøpte ungene også to pakker med kjøttetende planter (Dionaea muscipula), men de ble det ikke noe av, så da måtte vi kjøpe en ferdig plante som erstatning. Nå er favorittaktiviteten til lille frøken å putte fingrene inni "plantegapet" slik at den lukker seg:)
I dag har barna sådd månedsjordbær. Det gleder vi oss til å se om det blir noe av. Jordbær i hagen er aldri feil!


 Ha en flott søndag med, eller uten såing!Cathrine

10 kommentarer:

 1. Så hyggelig innlegg! Jeg er sikker på at dette blir mange gode og viktige minner for barna dine. Har selv prøvd middagsblomst, men akk, det gikk jo ikke så bra på skyggebalkongen. Synes det er spennendeat de får så varierende fager. Kanskje jeg burde prøve igjen i feriehagen? Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Så kjekt med frøsåing.De to eldste barnebarna bruker å være med på hagejobbing. Solveig syns det er stas når hun får være med på hagevandringer og gartneri og velge frø og planter.Skal bli spennende å se hvordan hagen blir så jeg legger meg til som følger :-)

  SvarSlett
 3. Mina barn liker också dom köttätande växterna, men dom är ju inte så lättskötta och glömmer man att vattna dom... våra köttätare fick flytta ut i trädgården där det blir intressant att se om dom har klarat vintern.

  SvarSlett
 4. Der har du nok ordnet deg gode hjelpere i hagen ser det ut som :-)

  SvarSlett
 5. Det jag har på husväggen är klättervildvin, Parthenocissus quinquefolia, fast det är ingenting jag rekommenderar på trähus ;-)

  SvarSlett
 6. Her er lenke http://salgsblogg.sveinv.no/#
  Om den ikke virker kan du gå til innlegget mitt i bloggen og klikke på lenka der.
  Du finn innlegget ved å klikke på etiketten shopping

  SvarSlett
 7. Hei igjen
  Først nå så jeg det var forsendelse du spurte om. Jeg aner ikke hva det vil koste, du får sende mail til Svein å spørre. Går ut ifra at det er priser som på norgespakker??

  SvarSlett
 8. Jeg har desværre ikke kunnet få mine 2 (nu voksne) drenge til at interessere sig så meget for have. Den blev mest brugt til at spille fodbold i. Men det kan jo komme hvis/når de engang selv bliver haveejere :)

  SvarSlett
 9. Hei! Så koselig for barna å gjøre dette og kunne følge med på at frøene skal spire og bli til fine planter! Hege

  SvarSlett
 10. Hej Cathrine
  Sikke et skønt og livsbekræftende indslag. Jeg er sikker på, at dine børn bilver nogle fantastiske havemennesker, når de bliver voksne. Sikke en dejlig gave du giver dem med i livet.
  Jeg skriver også for at fortælle, at jeg har givet dig en award - som du må beholde ;-).
  Du kan se mere på min blog. Venlig hilsen Dorthe Christina

  SvarSlett