lørdag 12. mars 2011

Gult er kult?

Vel, jeg er ikke helt sikker. Jeg synes det kan være fint med innslag av gult i en hage, og at dette lyser fint opp. Egentlig heller jeg mot den mer lysegule og kremgule fargen. Det synes jeg er utrolig lekkert!


Inne har jeg ikke mye gult, bortsett fra disse gule påskeliljene som er et vårlig og fint innslag i stuen min!

Ute i  hagen her er det en stor Gullregn (Laburnum). Når denne blomstrer er den et utrolig vakkert syn! Den har stått på eiendommen i snart 60 år og ble plantet av min oldefar. Jeg kunne aldri tenkt meg å vært den foruten  - selv om den er lysende gul! Jeg rakk ikke å ta bilde da den stod i blomst, så her får et lånebilde illustrere hvor flott det kan være:

Slik ser for øvrig vår ut nå......ikke så veldig gul, men bare vent!

Ellers finnes det en gul gyvel (Cytisus scoparius) i hagen. Et fint og fargerikt innslag i en særdeles mosegrodd hage!


Her er også gule tulipaner og gule roser, disse er plantet av min mormor og skal også fortsatt ha en plass i hagen, mulig jeg bare flytter litt på dem.

Jeg har også sådd noe som skal bli et lite gult innslag til, nemlig denne flotte verbascumen

Verbascum chaixii

Så hos meg er gult iallefall littegranne kult! Hvordan er det hos deg? Er gult en favoritt?


Ha en strålende lørdag!
Cathrine

7 kommentarer:

 1. Nixen bixen Cathrine. Jeg "bruger" ikke gult :-) Når det er sagt, har Claus Dalby vist mange eksempler på den meget fine måneskinsgule farve, som du også nævner. Jeg kalder den nu Claus-Dalby-gul og har måtte overgive mig lidt til den farve, selvom den IKKE får plads i min lille have. Selvom. Måske en enkelt i det hvide bed.

  Når alt det er sagt, ville jeg nok heller ikke fjerne gule vækster, som mine bedsteforældre havde plantet. De kan være et dejligt minde, som sender tanker til dem, når man kigger på dem.

  SvarSlett
 2. Jeg beklager Cathrine, jeg siger som Nette:) Kan godt se at det i nogle sammenhænge kan være fint med lidt gult, men det vil slet ikke passe til de øvrige farver i min have. Her er fortrinsvis lyserød/pink, lilla/blå og hvidt.
  Og så har vores hus iøvrigt været malet skagensgult, så det ville vist se helt forfærdeligt ud. Nu er huset cremefarvet, men nu er løbet kørt, så foreløbig holder jeg mig fra de gule farver, men man ved jo aldrig. Tiderne skifter!

  SvarSlett
 3. Gult är fult... i min trädgård, för det passar inte med rosa och lila... Men jag har planterat ett Laburnum, och månskensgult, som Cephalaria Gigantic och annat i den färgskalan går. Det som är gult gult, det får blomma på våren, eller borta vid grönsakslandet. För visst blir man ändå glad av gult :-D

  SvarSlett
 4. O du bara måste fota ditt gullregn!!!Jag gillar svavelgula rosor som ska vara enkla o dofta o buskar ska det vara STORA!Har flera gullregn som bara dykt upp helt plötsligt..efter en grävning.
  Andra har vi planterat men de har just inte blommat än bara nån enstaka blomma.Så hos mig blir det mycke gult så småning om men det är ju så kort tid!
  KRAM från mig!

  SvarSlett
 5. Favoritt kan jeg ikke kalle det, men gult er fint det!

  Gullregn har jeg også, ikke så stor som din da. Gullregnportal hadde vært noe det også, kanskje en gang..
  Gullbusken er jeg glad i, men ellers så er jeg enig med deg, de lysere tandrere gule er penere enn de som roper høyest, skulle gjerne hatt en lys gul Gnista (eller hva det nå heter).

  SvarSlett
 6. Hejsa Cathrine
  Jeg har gult i haven, men mest i foråret i form af påskeliljer og pinseliljer, og alle de små erantis der titter frem alle vegne. Når sommeren kommer er den gule farve meget begrænset i haven. Den passer ligesom heller ikke ind her sammen med alle de lilla og lyserøde farver. Jeg har nogle enkelte gule klatreroser - bl.a. en Goldstern og en Meilland, som er virkelig smukke. Gul er en farve, som skal nydes alene sammen med alt det grønne - ellers synes jeg, at farven bliver for dominerende. Jeg har en potentilla, som skal flytte ud af mit staudebed af samme grund. Den stod der, da vi flyttede ind, men passer slet ikke ind sammen med de andre planter. Forleden kom jeg hjem med Blomsterkarsefrø Milkmaid, som har en fantastisk gul farve, som jeg har tænkt mig, skal lyse op i et meget grønt område af haven. Jeg synes, at farven gul er smuk, når den bruges med omtanke.
  En guldregn er fantastisk smuk - men også vældig giftig, så pas på børnene.
  De bedste tanker fra
  Dorthe Christina

  SvarSlett
 7. He-he:) Gult er tydeligvis ikke så populært, nei! Jeg tror ikke det blir så mye mer gult her hos meg heller!

  SvarSlett