fredag 11. mars 2011

En sabotør i hagen!

En hagesabotør er på ferde...  Hvem kan det være? 


Ikke akkurat grønne fingre!


Dette er Zara, katten vår.Vi fikk henne for 1 1/2 år siden av Dyrebeskyttelsen. Det gikk fort opp for oss at katten delte min interesse for både håndarbeid og hagearbeid. Problemet er bare at interessen  ikke er av den rette typen, dessverre. Hennes favorittaktivitet innendørs er å rote rundt i strikkesakene mine og rekke opp arbeid jeg har gjort. En slags kvalitetssjekk, mon tro?
 I hagen er favorittaktiviteten i hagen å grave opp diverse løker og frø. Sporene er tydelig, og det krever ingen mesterdetektiv for å skjønne hvem som står bak forbrytelsen...


Hun forsøker også å hjelpe til med gjødslingen i hagen. Hun bruker akeleiebedet til toalett og gjødsler over gjennomsnittet ofte.

Topping av diverse spirer er også en del av det daglige arbeid, og det er tomatplantene som virkelig har fattet hennes interesse i år. Hun er vel hard på klypa og topper såpåss mye at det ikke er så mye mer enn en stilk tilbake. Men denne hastigheten blir det ikke nødvendig å prikle tomatene i år!

Dette er ikke en aktivitet hun bedriver når vi er til stede, hun gjør det helst i det skjulte. En skulle tro hun skjønte at jeg ikke er overbegeistret for hennes deltagelse...Her har både pelargoniaen og tomatene fått en omgang à la Zara!

Hva blir det neste, tenker jeg. Kan hun klare å prikle litt også?  Det hadde vært veldig greit om hun kunne gjøre litt nytte for seg:)Det snør og hagler ute i dag, men inne er det i hvert fall litt vår. Det sørger primulaen for:) 

Ha en flott helg (med og uten gode hjelpere)!

Cathrine

7 kommentarer:

 1. Hehe, morsomt imnnlegg :-) Heldig du som har hageassistent, selv om hun ikke er helt utlært ennå... God helg!

  SvarSlett
 2. Vi har en del katte i haven - 2 er vores egne. De gøder også, men har heldigvis ikke lært hverken at grave løg op eller prikle endnu.
  Det er i hvert fald ikke mig der skal lære dem det :)

  SvarSlett
 3. Pusen vil bare hjelpe til, det må da mor skjønne!!
  Hadde en hundevalp for mange år sia, samme problem var det med han, de e nu skjønn.
  Ha en god helg. Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 4. Underbara biilder på Zara, särskilt första bilden på hennes tassar :-) Jag har tre katter, men mina är intee så hjälpsamma som din ;-)

  SvarSlett
 5. Hehe hun ser ellers SÅ bedårende og uskyldig ud! Hvem skulle tro, at hun var sådan en lille sluppert :-))

  SvarSlett
 6. Fin blog. Jeg linker til dig nu.

  bedste hilsner fra Claus

  SvarSlett
 7. Hej Cathrine,
  Jeg ønsker også dig en god helg. Jeg er sikker på at min bliver god. I morgen kommer der nemlig håndværkere, som skal begynde at sætte vores nye væksthus op. Jeg glæææææder mig så meget.
  Lene

  SvarSlett