mandag 28. februar 2011

Vårtegn i hagen!

Under dagens runde i hagen fant jeg små tegn på at vinteren er på hell og at vi nærmer oss vår... Ingenting kan gjøre meg mer glad!

Issmelting

Små spirer titter opp av jorden
Muscari
Vakkert mønster i isen...
Håper at det begynner å våres der du er også!

Cathrine

Klokkeranker - Cobaea Scandens

Jeg har tenkt å slenge meg på Claus Dalbys kurs i såing av klokkeranker. Frø er kjøpt inn fra både Plantasjen og  Vild med blomster . Så får vi se om jeg også kan lykkes med denne planten. I følge tilbakemeldingene på Dalbys blogg, så skal denne visstnok være vanskelig å få til. Jeg har ikke forsøkt før, så det blir spennende å se! Vakre er i alle fall de store klokkene!



Jeg må innrømme at jeg har jukset litt og startet før Claus Dalby har sagt at jeg skal. Mine frø har ikke spirt ennå, litt tidlig etter en uke, kanskje? Men det er jo kjekt å se om jeg kan klare det på egen hånd også!

                                                   (Alle bildene er lånt fra Claus Dalby)

Cathrine

Grisehus

I hagen vår har vi både et stort vedskjul og ved siden av, et gammelt grisehus. Her hadde min oldefar for mange år siden både griser og et lite lam.




I dag er det fylt med materialer og redskaper av alle slag. Jeg drømmer om å fylle dette huset med både høns og angorakaniner. Jeg er usikker på om dette er en god kombinasjon. Er det noen som vet om høns og kaniner kan bo sammen? Tanken er selvsagt å ha høner for eggenes skyld, men jeg har også lest at høns er gode på ugressplukking. Det er jo ingen ulempe! Så lenge de klarer å skille mellom blomster man vil ha og ugress man ikke ønsker! Her aner jeg et mulig problem...


Angorakaninene vil jeg selvsagt ha for ullens skyld. Jeg har så lyst til å lære meg å spinne! Jeg så et innslag på Norge Rundt i vinter (21.01.11) som satte i gang disse tankene hos meg. Damen som hadde angorakaniner fikk ca. 2 kilo angoraull pr kanin pr år. Ullen ble spunnet til det lekreste garn som hun strikket enda lekrere strikkeplagg av. Siden jeg er over middels interessert i strikking, kjente jeg at denne ideen tiltalte meg! I tillegg er jo dyrene er fine innslag i hagen også!



Jeg tror det kan bli riktig så idyllisk!

Cathrine

søndag 27. februar 2011

Hei!

Da kaster jeg meg ut i det og begynner å blogge jeg også! Jeg har vært en ivrig bloggleser i ca. 2 år, men har ikke hatt planer om å skrive egen blogg. Når jeg nå forsøker meg, så er det fordi jeg tror det kan være en fin måte å komme i kontakt med andre likesinnede mennesker. Kanskje vi kan utveksle ideer og erfaringer?

Jeg kommer til å blogge om det som rører seg i min hageverden. Her er en stor hage med mange utfordringer; skyggepartier, fuktige områder og skråninger. Så får vi se da, hva jeg kan få ut av dette!

I år er huset og hagen vi bor i 100 år. Huset ble bygget på på 1960-tallet, noe det bærer preg av både utvendig og innvendig.Hagen er stort sett beplantet med roser, diverse løkvekster og astilber.Stedet vi bor på er et gammelt og vernet industristed. Jeg drømmer derfor om å tilbakeføre både hus og hage til gammel stil.  Jeg har mange planer og tanker om hvordan jeg skal få til dette. Du kan dermed bli med meg og mitt arbeid med å gjenskape og videreutvikle oldemors hage!

Hjertelig velkommen skal du være!

Cathrine